Οινοποίηση
Το οινοποιείο Silva Δασκαλάκη με σεβασμό πάντα στον παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης και στην παρακαταθήκη των παλαιότερων γενεών κάθε χρόνο διαχειρίζεται έως και 250 τόνους σταφυλιών.
Στο δυναμικό του διαθέτει πάνω από 40 ανοξείδωτες δεξαμενές και περισσότερο από 250 βαρέλια.
Στους αποθηκευτικούς χώρους του οινοποιείου τα τελευταία χρόνια δεσπόζουν 10 πήλινες δεξαμενές που φιλοξενούν τα φυσικά κρασιά.
Οι τεχνικές που εφαρμόζει η οικογένεια ποικίλουν ,λόγω των διαφορετικών ποικιλιών σταφυλιών αλλά και του διαφορετικού στυλ της κάθε ετικέτας που διαθέτει.
Η μέση θερμοκρασία οινοποίησης δεν υπερβαίνει τους 17 o C σε όλο το οινοποιείο, ενώ παράλληλα οι τεχνικές που ακολουθούνται είναι όσο το δυνατόν πιο ευγενικές προς το προϊόν.
Το σύνολο του όγκου των λευκών ποικιλιών ακολουθεί κρυοεκχύληση και ελεγχόμενη ζύμωση ενώ μέρος αυτών ζυμώνουν σε δρύινα βαρέλια.
Αντίστοιχα, ένα μέρος των ερυθρών ποικιλιών υφίστανται αφαίμαξη με σκοπό να δώσουν τους χαρακτηριστικούς ροζέ οίνους, ενώ όλα τα υπόλοιπα ζυμώνουν σε ανώτερες θερμοκρασίες δίνοντας πλούσιες εκχυλίσεις για κρασιά που προορίζονται για παλαίωση.
Περίπου το 50% από την οινοποίηση μέχρι την εμφιάλωσή τους φιλοξενούνται στο κελάρι.
Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, καθότι το οινοποιείο παραμένει πιστό στο βιοδυναμικό μονοπάτι , εκτελούνται όλες οι λεπτές οινολογικές κατεργασίες για την προετοιμασία των οίνων μέχρι την εμφιάλωση.
Με 14 διαφορετικούς κωδικούς στα χέρια τους, η ετήσια παραγωγή φιαλών ανέρχεται στις 150.000 φιάλες ετησίως.