Οι συνταγές μας
ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ...
Από τους πρώτους που απολαύσαν... κοκτέιλ ήταν οι αρχαίοι Έλληνες με τον φημισμένο για την εποχή “Κικεώνα”, το οποίο ήταν φτιαγμένο από κριθάρι, νερό και διάφορα αρωματικά φυτά. Το συγκεκριμένο ποτό μάλιστα αναφέρεται και στα ομηρικά κείμενα, όπως η Ηλιάδα, όπου περιγράφεται ως ένα ποτό αποτελούμενο από νερό, κριθάρι, βότανα και τριμμένο τυρί αιγών, ενώ στην Οδύσσεια η Κίρκη, προσθέτοντας λίγο μέλι , το προσέφερε στους άνδρες του Οδυσσέα πριν τους μετατρέψει σε γουρούνια.
Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν μόνο οινογνώστες, αλλά και γνώστες βασικών κανόνων. Ο συνδυασμός του τυριού με το άμυλο μείωνε την στυφή και την τραχιά γεύση του κρασιού, οπότε η κατανάλωσή του ήταν πιο ισορροπημένη .
Σήμερα, συνεχίζεται το ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του οίνου σε συνδυασμό με γαστρονομικές προτάσεις φτιαγμένες να ταξιδέψουν τον ουρανίσκο και τις αισθήσεις.
Διαχρονική Συμβουλή : “Τολμήστε όλους τους συνδυασμούς!”
Ο Chef Μάνος Μανιαδάκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου ‘The Walls Exclusive Cuisine’ σας προτείνει εξαιρετικά πιάτα που απογειώνουν τις γεύσεις των κρασιών του οινοποιείου!
-
Enstikto Ερυθρό ιδανικό με:
«Flap steak” short rib με σάλτσα από τρούφα και δεντρολίβανο, πουρές από γλυκοπατάτα και σπαράγγια.
-
Enstikto Λευκό ιδανικο με:
«Λαυράκι Φιλέτο» κρούστα λαχανικών, πουρέ φινόκιο πατάτα και λαδολέμονο λουίζας.
-
Sera Ερυθρό ιδανικό με:
«Φιλέτο Μοσχαριού» Μοσχάρι φιλέτο, sherry brandy , βασιλομανίταρα εσαλότ καρότο και baby πατάτα.
-
Sera Λευκό ιδανικό με:
«Πράσινη Φάβα με χταπόδι» Φρέσκο κρεμμύδι, ντοματίνια τουρσί , τηγανιτά καπαρόμηλα, ελιά και θυμάρι.
-
Psithiros Ερυθρό ιδανικό με:
«Παγιάρ» Φιλέτο από μοσχάρι, παλαιωμένη παρμεζάνα, κριτσίνια, βασιλικό και ελαιόλαδο.
-
Psithiros Λευκό ιδανικό με:
«Cheviche» Τσιπούρα, τσίλι, φράουλα, κουμκουάτ, εσαλότ και κόλιανδρο.
-
Psithiros Ροζέ ιδανικό με:
«Κανελόνι αβοκάντο» Καβούρι, μυρωδικά, ρικότα και αυγά χρυσής ρέγκας.
-
Grifos Ερυθρό ιδανικό με:
«Steak & Crab» Παρμεζάνα, θυμάρι, roast beef, καβούρι και κρόκο αυγού.
-
Grifos Λευκό ιδανικό με:
«Φιλέτο Ροφού» με κάσιους,αχνιστό σταμναγκάθι και σπαράγγια.
-
Grifos Ροζέ ιδανικό με:
«Χτυπητός Μπακαλιάρος» Τορτίγια μπλέ καλαμποκιού, αβοκάντο, sause ταρτάρ και ντομάτα.
-
Vorinos Λευκό ιδανικό με:
«Μύδια» με μουστάρδα, φέτα αρωματισμένα με μάραθο.
-
Vorinos Ερυθρό ιδανικό με:
«Παστίτσιο» Λαζάνια, skirt steak ραγού , κρέμα μπεσαμέλ, παρμεζάνα και λάδι βασιλικού.