Grifos Eρυθρό
Grifos Eρυθρό
Grifos λοιπόν....
Μια διαφορετική κατηγορία κρασιών που έχουν ζυμώσει και παραμείνει σε πήλινους αμφορείς..Η ζύμωση γίνετε με ιθαγενείς ζύμες χωρίς προσθήκη θειώδους και εμφιαλώνονται αφιλτράριστα..
Χρησιμοποιούνται οι παλαιώτεροι σε ηλικία αμπελώνες της οικογένειας και αυτό γιατί η σύσταση και η δομή των σταφυλιών είναι πιο πλούσια και ολοκληρωμένη! Οι αμπελώνες βρίσκονται στην γύρω περιοχή του οινοποιείου και ξεκινάνε από 260μ(Βιδιανό) εως και 450μ (Λιάτικο).
Τα στέμφυλα παραμένουν εώς την αποζύμωση με το χυμό ενισχυοντας την δομή του παραγόμενου οίνου...Με αυτόν τον τρόπο έχουμε κρασιά με ένα πιο γήινο χαρακτήρα αρωματικά και γευστικά, με μελένιες νότες πυρηνόκαρπων φρούτων που καταλήγουν σε ένα πιο μπαχαρένιο στύλ. Κρασιά που εκφράζουν απόλυτα το terroir της περιοχής με βάθος και τονισμένες οξύτητες που σε ταξιδεύουν σε ένα διαφορετικό μονοπάτι...
Σκοπός αυτού του τρόπου οινοποιήσης είναι να αφήσουμε την φύση να εκφραστεί...
|
ΕΡΥΘΡΟ |
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ |
ΠΓΕ |
ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ |
ΑΣΒΕΣΤΟΑΡΓΥΛΩΔΕΣ |
ΥΨΟΜΕΤΡΟ |
450m |
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ |
DOUBLE GUYOT |
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ |
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ |
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ |
ΩΡΙΜΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ. ΝΟΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ. ΞΗΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΑΝΙΝΕΣ. ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ, ΕΝΤΟΝΗ ΟΞΥΤΗΤΑ, ΜΑΚΡΑ ΕΠΙΓΕΥΣΗ. |